Et teknisk kvarter

Vi fikk en del spørsmål under gruppesamlingen forrige tirsdag og Bjørg har oppsummert noen punkter som du kan lese her.

Hei alle sammen,

Takk for en veldig fin samling sammen😊 Et lite teknisk kvarter innbyr jeg dere til nå. Her kommer noen linker som kan være aktuell å henvende seg til når det gjelder:
• Tekniske hjelpemidler på jobb

https://www.nav.no/no/Lokalt/Oslo/NAV+Arbeidslivssenter+Oslo
er et ressurs- og kompetansesenter for inkluderende Arbeidsliv som evt kan besøke dere på deres jobb for å finne ut hvilke hjelpemidler som kan være aktuelt for å bedre din arbeidshverdag.

https://www.oslo.kommune.no/helse-og-omsorg/nedsatt-funksjonsevne/tilbud-til-syn-og-horselshemmede/radgivningskontoret-for-syn-og-horsel/#gref
her kan dere få prøve og få veiledning i ulike hjelpemidler som f.eks. samtaleforsterker, bord mikrofon som kan avhjelpe situasjoner der man har samtaler og i møtevirksomhet.

https://www.nav.no/Forsiden (når det gjelder dette med å søke om hjelpemidler og om å bli skrivetolk bruker) IKKE GI OPP😊
Gå deretter inn på «Hva er din situasjon» – deretter «Trenger du hjelpemidler?» – deretter «Hørsel» – klikk på «Skjema og søknad» til høyre, søknad om hørselshjelpemidler. Man må også legge ved en legeattest og audiogrammet sitt. Lenger nede på siden står det et eget «kapittel» om tolketjenesten.

https://www.phonak.com/no/no/hoereapparater/oversikt.html
Her finner dere under» Alle produkter» – Trådløst tilbehør – her finner dere den Roger Table Mic og Roger penn som jeg viste dere.
Når dette er sagt, så har alle de ulike høreapparat leverandørene ulike løsninger som er tilpasset det enkelte type/fabrikat som kan passe til deres høreapparat.

Rådgivningskontoret (det ligger på Økern) er de som har veldig god kompetanse og som har utstilt ulike lytte utstyr som man kan få testet og de vet også hvilke de kan anbefale til det enkelte høreapparat.

Tenk over dette med å registrere dere som skrivetolk brukere – det gir en veldig god avlastning f.eks. på internseminarer der en blir sliten av å følge intens med. En vet faktisk ikke hva en går glipp av, før man har prøvd det. Det er min erfaring – det handler også om hva vi kan gjøre for at vi ikke skal bli så veldig slitne etter en arbeidsdag, og for å kunne stå lenger i arbeid. Man kan også benytte skrivetolker til privat bruk, f.eks. teater besøk, familiesammenkomster som konfirmasjon, begravelser, bryllup, f.eks., til foreldresamtale på skolen, ja egentlig er det liten begrensning. Og det skjer veldig diskret som f.eks. med en liten Ipad. Men det er en terskel for oss alle å nå over.

Så håper jeg dere ikke gir opp i denne jungelen, har dere spørsmål eller noe er uklart så bare ta kontakt😊 Det finnes muligheter, selv om det er innenfor begrensningene våre som kan være små eller store.

Ønsker dere alle en riktig god helg etter hvert og gleder oss til neste gang vi møtes:)

Gode hilsen fra Bjørg

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s